Alle producten: Huisdieren

Spijsvertering bij honden en katten

Spijsverteringsproblemen bij honden & katten.
De ontlasting van hond en kat is niet de meest aangename materie om over na te denken. Toch is het belangrijk voor een honden- en kattenbaasje, om bewust te zijn van de toiletgewoontes van hun huisdier. Braken, dunne ontlasting en diarree kunnen tekenen zijn van slechte of overmatige voeding of ziekte, en zijn sterke indicaties dat uw hond of kat niet in de beste gezondheid verkeert.

Een efficiënte spijsvertering en opname van voedingsstoffen zijn essentieel voor uw hond of kat om zijn weefsel te kunnen opbouwen of herstellen en vitale energie te krijgen. Puppies zijn van nature nieuwsgierig en daarom eten zij tijdens hun verkenningen soms verkeerde dingen. Anders dan bij mensen, kunnen katten en honden zich niet gemakkelijk aanpassen aan een andere voeding. Ze hebben regelmaat en voedingsroutine nodig. De voorouders van honden en katten hadden een levensverwachting van amper zes of zeven jaar. Door domesticatie en betere voeding zijn onze huisdieren aanzienlijk langer gaan leven.

Dunne ontlasting of diarree, mag niet als normaal beschouwd worden. Normale uitwerpselen behoren stevig en compact te zijn. Een gezonde hond kan een paar maal per dag ontlasten, maar er hoort geen extreme hoeveelheid ontlasting te zijn.

Factoren die maag-darmaandoeningen kunnen beïnvloeden:
Alhoewel spijsverteringsproblemen zich zowel voordoen bij jonge als bij volwassen dieren, komt dikke darmontsteking meer voor bij honden onder de 5 jaar, terwijl verstopping eerder voorkomt bij oudere dieren.
Bepaalde rassen zijn gevoeliger voor sommige maag-darmaandoeningen zoals bijv. Duitse doggen, Duitse herders, golden retrievers, collies.
Honden die afval doorzoeken, hebben meer risico op spijsverteringsproblemen door het eten van vervuild of bedorven voedsel.

Spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaakt worden door:
Lage kwaliteit voeding, plotse of veelvuldige veranderingen van voedsel, extra grote hoeveelheden voedsel, restjes bedorven voedsel, te koud eten, giftige stoffen, vreemde stoffen of scherpe voorwerpen. Infecties van de ingewanden (bacteriën en virussen), inwendige parasieten, ontstekingen, vergroeiingen, dikke darm verwijding, voedingsovergevoeligheid, allergie, stress, nervositeit, slechte lever of nierwerking, Soms scheidt de alvleesklier niet genoeg enzymen af om het voedsel voldoende te verteren, of verliest de darmwand het vermogen om het verteerde voedsel op te nemen.

Verschijnselen van maag-darmaandoeningen
Behalve braken, dunne ontlasting en diarree, wijzen één of meerdere van volgende symptomen op problemen in het spijsverteringstelsel:
Slechte adem, wisselvallige eetlust, weigeren om te eten, gewichtsverlies ondanks goed eten, oprispingen, toegenomen bewegingen van de darmen, gespannen buik of pijnlijk bij aanraking, herhaaldelijk geforceerde of pijnlijke ontlasting, slijm of bloed in of op de ontlasting, abnormale kleur van de ontlasting, veel en slecht ruikende ontlasting, winden, depressief zijn, uitdroging en koorts.

Voorkomen van spijsverteringsproblemen
Spijsverteringsproblemen kunnen voorkomen worden wanneer honden en katten gevoed worden met een voeding, die een constante samenstelling heeft van hoogwaardige en kwalitatieve ingrediënten met een hoge verteerbaarheid.
Tegen inwendige parasieten kan er op regelmatige tijdstippen ontwormd worden.
Tegen de ziekte van Carré (hondenziekte) en panleucopenie (kattenziekte), beide virusziekten, kan er gevaccineerd worden.

Spijsverteringsproblemen behandelen
Voldoende drinken is van groot belang tegen uitdroging, soms is een infuus nodig. Warmte en rust zijn meestal aan te bevelen. Daarnaast wordt het natuurlijke voedingssupplement Gastro Entero Comfort aanbevolen bij gastro enteritis, diarree, winderigheid, maagzweren, braken etc. Het voedingssupplement Obesitas Stop kan ingezet worden bij overgewicht, verstopping en bij een opgezette buik.

Obesitas Stop - Hond
Download etiket

Obesitas Stop - Hond

Afslank formule voor honden | 100% natuurlijk en veilig
€ 39,95 (incl.21% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Obesitas Stop - Hond1€39,95€39,95
Obesitas Stop - Hond2€39,95 €38,95€77,90
Obesitas Stop - Hond3€39,95 €37,95€113,85
Obesitas Stop - Hond5€39,95 €36,95€184,75

Obesitas Stop is zeer effectief bij:
Honden met obesitas, overgewicht, opgezette buik, winderigheid, verstopping en constipatie.

Chinese kruidenformule voor honden met overgewicht of verstopping.
Obesitas Stop bevat een uitgebalanceerde mix van geconcentreerde Chinese kruiden. Bevordert de spijsverteringsfuncties en heeft vetoplossende en vochtverwijderende eigenschappen. Dit middel draagt bij tot een complete vertering van het voedsel en voorkomt abdominale opgezetheid en indigestie. Gewichtsverlies treedt gewoonlijk pas op na enkele weken, maar ondertussen ervaart men vaak een verbetering van de verterings- en uitscheidingsfuncties, uw hond wordt fitter. Vooral honden die last hebben van lokale vet- of vochtopstapeling, neiging hebben naar constipatie en blijk geven van een trage metabolische activiteit regeren vaak goed op Obesitas Stop. Is preventief te gebruiken bij honden die regelmatig kampen met koliek omdat het een stimulerende werking op de darmen heeft.

Afslank formule voor honden | 100% natuurlijk en veilig

Obesitas, overgewicht, opgezette buik, winderigheid, verstopping en constipatie.

Ingrediënten

Hoelen, Chih-Shih, Coptis, Pinellia, Ginger (Dried), Tangerine Seed, Arisaema, Licorice, Atractylodes Red, Binder.

Allergie-informatie

Obesitas Stop bevat geen allergenen. 

Analytische bestanddelen

Ruwe as: 3,9% Ruw vet: 0,3% Ruw eiwit: 5,4% Ruwe celstof: 16%.

Waarschuwing

Niet gebruiken bij diarree en zwangerschap.

Gebruik

Obesitas Stop mag aan alle huisdieren gegeven worden, van alle leeftijden, dus ook aan puppy's en kittens. Voor huisdieren vanaf 5 kilo wordt aangeraden om gemiddeld 0,5 tablet a 1000 mg. per 5 kilo lichaamsgewicht oraal te geven. Dus een hond van bijv. 25 kilo, krijgt 2,5 tabletje. Bij het gewenste resultaat na bijv. 1 à 2 weken kan de dosering verlaagd worden. De tabletjes hebben geen aparte smaak of geur, en kunnen zo uit de hand gegeven worden, of 'verstopt' worden in iets lekkers, of door het voer. Voor huisdieren tot 5 kilo lichaamsgewicht zijn er kleinere 250 mg tabletjes verkrijgbaar.

Verpakking

Hersluitbaar gripzakje met 90 tabl. à 1000 mg. Dit product zit in een speciale verpakking die door de brievenbus kan. U hoeft dus niet thuis te wachten op de pakketdienst.

Natuurproduct

De samenstelling van deze formule is altijd gelijk, maar omdat het een natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak variëren. Het is natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel.

Voedingssupplement

Obesitas Stop is een aanvullend diervoeder, zijnde een voedingssupplement.

Kwaliteit

We hebben veel aandacht gestoken in het ontwikkelen van onze eigen Chinese kruiden supplementen. Samen met specialisten en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De samenstellingen zijn uitgebalanceerd, zodat de verschillende ingrediënten die in een product zitten, elkaars gunstige invloed ondersteunen.

Vanzelfsprekend voldoen onze producten aan alle eisen van de Warenwet en worden ze gemaakt door erkende farmaceutische bedrijven. Deze voldoen eveneens aan alle wetgeving en mogen daarom de bijbehorende kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC voeren. Zoals gebruikelijk worden ze ook regelmatig door de overheid gecontroleerd om de kwaliteitsstandaard hoog te houden.

Ook interessant:

Laatste reviews:

Mevr. Bekooij
Onze hond krijgt sinds een paar dagen obesitas stop van sensipharm, en het gaat echt.. Lees meer..
Dhr. Rens
Hond was volgens de dierenarts veel te zwaar. Geef nu sinds 3 weken obesitas stop, en.. Lees meer..
Alle reviews
Mevr. Bekooij
Onze hond krijgt sinds een paar dagen obesitas stop van sensipharm, en het gaat echt heel erg goed nu. Ze had last van verstopping en je zag dat ze pijn had bij haar ontlasting. Na 2 dagen zagen we duidelijk dat het een heel stuk beter gaat. We geven nu nog een lage onderhoudsdosering.
Dhr. Rens
Hond was volgens de dierenarts veel te zwaar. Geef nu sinds 3 weken obesitas stop, en je merkt dat ze een stuk fitter wordt en de ontlasting beter is. We hebben haar nog niet gewogen, maar volgens mij is ze ook al wat afgevallen.. we gaan nog even door met obesitas stop.

Voeg referentie toe ›

100% natuurlijk voor mens en dier.

Alles voorradig en direct verstuurd.

Gratis verzending België vanaf € 65,-

Bel voor deskundig advies.