Alle producten: Huisdieren

Overgewicht bij honden & katten

Overgewicht behandelen bij honden & katten.
Overgewicht bij hond en katten, ofwel obesitas, wordt meestal veroorzaakt door verkeerde voeding en te weinig beweging. Overgewicht komt vooral voor bij oudere huisdieren en gesteriliseerde/gecastreerde honden. Bij deze dieren is de stofwisseling vaak wat lager, en zijn ze doorgaans wat minder actief. Overgewicht kan ook bij puppies & kittens voorkomen als gevolg van verkeerde voeding. Als zij teveel of te lang energierijk voer krijgen in combinatie met te weinig beweging, veroorzaakt dit een overmatige onderhuidse vetafzetting.

Naast verkeerde voeding zijn er ook een aantal ziektes waardoor uw hond of kat te dik kan worden. Enkele voorbeelden daarvan zijn hypothyreoidie (een te langzaam werkende schildklier), de ziekte van Cushing (De bijnieren die teveel cortisone produceren) en suikerziekte of diabetes.

Obesitas bij honden & katten.
Onderzoek heeft aangetoond dat zo’n 50% van alle honden en katten aan overgewicht lijdt. Dit kan variëren van 15% meer dan het optimale gewicht (overgewicht) tot 20% boven het optimale gewicht (zwaarlijvigheid). Onvoldoende lichaamsbeweging en leeftijd zijn factoren die de gewichtstoename kunnen beïnvloeden. Let daarom goed op het gedrag van uw hond of kat om tekenen van overgewicht te constateren. Er zijn verschillende symptomen die erop kunnen wijzen dat uw huisdier te dik is.

Symptomen van overgewicht bij honden en katten
Kenmerken waaraan u overgewicht bij uw huisdier kunt herkennen zijn: de ribben zijn bijna niet voelbaar, er is bijna geen taille meer te zien, het dier heeft moeite met lopen, hond is lui, kortademig, heeft een slecht humeur en slaapt veel.

Gevolgen van overgewicht bij honden en katten
Gezondheidsproblemen nemen vaak toe bij te dikke honden en katten. Enkele voorbeelden zijn: suikerziekte, hart- en vaatproblemen, problemen van het skelet en bewegingsapparaat, huidproblemen en maagdarmproblemen.
Ook een verminderde afweer bij infecties kan veroorzaakt worden door overgewicht.
Daarnaast zijn deze honden tijdens het lopen of spelen snel uitgeput en/of raken kortademig.

De behandeling van overgewicht
Bij de behandeling van overgewicht, gaat het erom een juiste balans te vinden tussen de voeding en beweging (vetverbranding). Bij gewichtsproblemen kan vaak volstaan worden met voldoende lichaamsbeweging en het afschaffen van ‘tussendoortjes’, zoals worst, koekjes, etc. Daarnaast is het natuurlijke en veilige voedingssupplement Obesitas Stop zeer effectief bij honden en katten met overgewicht.

Obesitas Stop - Hond
Download etiket

Obesitas Stop - Hond

Afslank formule voor honden | 100% natuurlijk en veilig
€ 39,95 (incl.21% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Obesitas Stop - Hond1€39,95€39,95
Obesitas Stop - Hond2€39,95 €38,95€77,90
Obesitas Stop - Hond3€39,95 €37,95€113,85
Obesitas Stop - Hond5€39,95 €36,95€184,75

Obesitas Stop is zeer effectief bij:
Honden met obesitas, overgewicht, opgezette buik, winderigheid, verstopping en constipatie.

Chinese kruidenformule voor honden met overgewicht of verstopping.
Obesitas Stop bevat een uitgebalanceerde mix van geconcentreerde Chinese kruiden. Bevordert de spijsverteringsfuncties en heeft vetoplossende en vochtverwijderende eigenschappen. Dit middel draagt bij tot een complete vertering van het voedsel en voorkomt abdominale opgezetheid en indigestie. Gewichtsverlies treedt gewoonlijk pas op na enkele weken, maar ondertussen ervaart men vaak een verbetering van de verterings- en uitscheidingsfuncties, uw hond wordt fitter. Vooral honden die last hebben van lokale vet- of vochtopstapeling, neiging hebben naar constipatie en blijk geven van een trage metabolische activiteit regeren vaak goed op Obesitas Stop. Is preventief te gebruiken bij honden die regelmatig kampen met koliek omdat het een stimulerende werking op de darmen heeft.

Afslank formule voor honden | 100% natuurlijk en veilig

Obesitas, overgewicht, opgezette buik, winderigheid, verstopping en constipatie.

Ingrediënten

Hoelen, Chih-Shih, Coptis, Pinellia, Ginger (Dried), Tangerine Seed, Arisaema, Licorice, Atractylodes Red, Binder.

Allergie-informatie

Obesitas Stop bevat geen allergenen. 

Analytische bestanddelen

Ruwe as: 3,9% Ruw vet: 0,3% Ruw eiwit: 5,4% Ruwe celstof: 16%.

Waarschuwing

Niet gebruiken bij diarree en zwangerschap.

Gebruik

Obesitas Stop mag aan alle huisdieren gegeven worden, van alle leeftijden, dus ook aan puppy's en kittens. Voor huisdieren vanaf 5 kilo wordt aangeraden om gemiddeld 0,5 tablet a 1000 mg. per 5 kilo lichaamsgewicht oraal te geven. Dus een hond van bijv. 25 kilo, krijgt 2,5 tabletje. Bij het gewenste resultaat na bijv. 1 à 2 weken kan de dosering verlaagd worden. De tabletjes hebben geen aparte smaak of geur, en kunnen zo uit de hand gegeven worden, of 'verstopt' worden in iets lekkers, of door het voer. Voor huisdieren tot 5 kilo lichaamsgewicht zijn er kleinere 250 mg tabletjes verkrijgbaar.

Verpakking

Hersluitbaar gripzakje met 90 tabl. à 1000 mg. Dit product zit in een speciale verpakking die door de brievenbus kan. U hoeft dus niet thuis te wachten op de pakketdienst.

Natuurproduct

De samenstelling van deze formule is altijd gelijk, maar omdat het een natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak variëren. Het is natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel.

Voedingssupplement

Obesitas Stop is een aanvullend diervoeder, zijnde een voedingssupplement.

Kwaliteit

We hebben veel aandacht gestoken in het ontwikkelen van onze eigen Chinese kruiden supplementen. Samen met specialisten en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De samenstellingen zijn uitgebalanceerd, zodat de verschillende ingrediënten die in een product zitten, elkaars gunstige invloed ondersteunen.

Vanzelfsprekend voldoen onze producten aan alle eisen van de Warenwet en worden ze gemaakt door erkende farmaceutische bedrijven. Deze voldoen eveneens aan alle wetgeving en mogen daarom de bijbehorende kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC voeren. Zoals gebruikelijk worden ze ook regelmatig door de overheid gecontroleerd om de kwaliteitsstandaard hoog te houden.

Ook interessant:

Laatste reviews:

Mevr. Bekooij
Onze hond krijgt sinds een paar dagen obesitas stop van sensipharm, en het gaat echt.. Lees meer..
Dhr. Rens
Hond was volgens de dierenarts veel te zwaar. Geef nu sinds 3 weken obesitas stop, en.. Lees meer..
Alle reviews
Mevr. Bekooij
Onze hond krijgt sinds een paar dagen obesitas stop van sensipharm, en het gaat echt heel erg goed nu. Ze had last van verstopping en je zag dat ze pijn had bij haar ontlasting. Na 2 dagen zagen we duidelijk dat het een heel stuk beter gaat. We geven nu nog een lage onderhoudsdosering.
Dhr. Rens
Hond was volgens de dierenarts veel te zwaar. Geef nu sinds 3 weken obesitas stop, en je merkt dat ze een stuk fitter wordt en de ontlasting beter is. We hebben haar nog niet gewogen, maar volgens mij is ze ook al wat afgevallen.. we gaan nog even door met obesitas stop.

Voeg referentie toe ›

100% natuurlijk voor mens en dier.

Alles voorradig en direct verstuurd.

Gratis verzending België vanaf € 65,-

Bel voor deskundig advies.