Alle producten: Paarden

Osteochondrose (OC) bij paarden

Osteochondrose (OC) bij paarden.
Osteochondrose (OC) is een veel voorkomende gewrichtsaandoening bij paarden. 20-25% van de warmbloedpaarden krijgt er mee te maken. Vooral jonge paarden die snel groeien, maar ook bij ongeboren veulens komt het al voor. Bij pony’s komt osteochondrose niet of nauwelijks voor. Bij veulens is herstel mogelijk gedurende het eerste levensjaar. Het kan dus vanzelf verdwijnen tijdens het eerste levensjaar.

De botdelen van het gewricht zijn bekleed met kraakbeen, waartussen gewrichtsvloeistof zit. Botten groeien in de lengte omdat steeds nieuw gevormd kraakbeen wordt omgezet in bot. Kraakbeen wordt voorzien van voedingsstoffen vanuit de gewrichtsvloeistof.

OC is een verstoring in de omzetting van kraakbeen naar bot. Er ontstaan sterke verdikkingen in het kraakbeen waardoor de voedingsstoffen in de gewrichtsvloeistof niet gemakkelijk naar de diepere lagen kan doordringen. Hierdoor treedt er een verzwakking op die onder invloed van belasting kan resulteren in scheurtjes en loslaten van stukjes kraakbeen. We spreken van osteochondrose dissecans (OCD) als er losse stukjes kraakbeen in het gewricht terechtkomen. Bij OCD raken stukken kraakbeen los die zich later nog omvormen in bot.

De meest frequente aangetaste gewrichten zijn het spronggewricht en kniegewricht. Het kan zich ook voordoen in het schoudergewricht, de kootgewrichten en soms in de gewrichten van de halswervels. De aandoening openbaart zich vaak op jeugdige leeftijd en kan erfelijk zijn.

Behandeling van osteochondrose (OC) bij paarden.
Voor de behandeling op lange termijn is het voedingssupplement Joint Renew Plus een goede optie. Dit preparaat levert de bouwstenen voor de opbouw en het behoud van gezond kraakbeen (met name de kraakbeenmatrix) en heeft daarnaast een ontstekingsremmende werking.

Joint Renew Plus - Paard
Download etiket

Joint Renew Plus - Paard

Gewrichtsformule voor paarden | Met glucosamine & MSM
€ 60,95 (incl.9% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Joint Renew Plus - Paard1€60,95€60,95
Joint Renew Plus - Paard2€60,95 €58,95€117,90
Joint Renew Plus - Paard3€60,95 €56,95€170,85
Joint Renew Plus - Paard5€60,95 €54,95€274,75

Joint Renew Plus is zeer effectief bij:
Artrose, artritis, slijtage aan gewrichten en kraakbeen.

Gewrichtsformule voor paarden.
Veilig en natuurlijke gewrichtsformule voor paarden en pony's op basis van zeer hoogwaardige natuurlijke ingrediënten zoals MSM, Glucosamine, Chrondoitine en Vitamine C. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen en de botten.
Joint Renew Plus is de ideale combinatie van glucosaminesulfaat met chondroïtinesulfaat, MSM en vitamine C en is geschikt voor paarden en pony's van alle leeftijden.

Onze Glucosamine en Chondroitine zijn afkomstig uit haaienkraakbeen voor de beste kwaliteit en meest optimale opname door het lichaam!

Tip: Bij stramme beweging en gewrichten is het raadzaam is om vaak met het paard te stappen of rustig te draven. Met name rechtlijnige bewegingen zijn goed om de gewrichten soepel te houden. Snel draaien, korte bewegingen en abrupt stoppen wordt afgeraden. Dit vormt vaak een te grote belasting voor de gewrichten van uw paard of pony.

Gewrichtsformule voor paarden | Met glucosamine & MSM

Artrose, artritis, slijtage aan gewrichten en kraakbeen.

Ingrediënten

Glucosamine, Chondroitine, MSM en Vitamine C.

Allergie-informatie

Joint Renew Plus bevat vis.

Analytische bestanddelen

Ruwe as: 18,3% Ruw vet: 0,3% Ruw eiwit: 22,1% Ruwe celstof: 11,8%.

Waarschuwing

Niet gebruiken bij dracht, letsel of postoperatief.

Gebruik

Paarden en Pony's: 1 tot 2 maal daags 3 tot 6 tabletten oraal, afhankelijk van gewicht en conditie.

Voor een gemiddeld paard raden we aan te starten met 8 tabletjes per dag. Wanneer er duidelijk verbetering zichtbaar is dan kunt u per week 1 tabletje per dag minder geven. Sommige paarden hebben voldoende aan een kuur van 1 a 2 potten, terwijl andere het alleen goed blijven doen op een lagere onderhoudsdosering. Vooraf is dit helaas niet goed in te schatten.

Verpakking

Hersluitbaar gripzakje met 180 tabl. à 1000 mg. Dit product zit in een speciale verpakking die door de brievenbus kan. U hoeft dus niet thuis te wachten op de pakketdienst.

Natuurproduct

De samenstelling van deze gewrichtsformule is altijd gelijk, maar omdat het een natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak variëren. Het is natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel.

Voedingssupplement

Joint Renew Plus voor paarden is een aanvullend diervoeder, zijnde een voedingssupplement.

Kwaliteit

We hebben veel aandacht gestoken in het ontwikkelen van onze eigen Chinese kruiden supplementen. Samen met specialisten en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De samenstellingen zijn uitgebalanceerd, zodat de verschillende ingrediënten die in een product zitten, elkaars gunstige invloed ondersteunen.

Vanzelfsprekend voldoen onze producten aan alle eisen van de Warenwet en worden ze gemaakt door erkende farmaceutische bedrijven. Deze voldoen eveneens aan alle wetgeving en mogen daarom de bijbehorende kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC voeren. Zoals gebruikelijk worden ze ook regelmatig door de overheid gecontroleerd om de kwaliteitsstandaard hoog te houden.

Ook interessant:

Laatste reviews:

Mevr. wendy mak
hallo we hebben net tehoren gekregen dat ons paard artrose heeft en loopt zeer slec.. Lees meer..
Mevr. J. Nijssen
Ik heb voor mijn paard verschillende msm en gluco supplementen geprobeerd. Op een of.. Lees meer..
Alle reviews
Mevr. wendy mak
hallo we hebben net tehoren gekregen dat ons paard artrose heeft en loopt zeer slecht voor al als ze in galop moet we willen ook dit product gaan proberen zodat ze zich ook weer wat beter kan bewegen ze heeft momenteel een kuur van 10 dagen van de DA gekregen maar we willen toch wat goed voor erna hebben het is toch je alles ik hoop dat ze er veel baat bij gaat hebben momenteel doen we 2x perdag stappen 10 minuten gr mvr .Mak
Mevr. J. Nijssen
Ik heb voor mijn paard verschillende msm en gluco supplementen geprobeerd. Op een of andere manier heb ik het gevoel dat Joint Renew Plus van Sensipharm beter wordt opgenomen dan de rest. Ik vind het sowieso fijner om tabletjes te geven in plaats van poeders, omdat dit beter doseerbaar is. Er zit ook geen nare luchtjes aan dus mijn paardje eet het zo uit de hand, We geven het nu al een paar maanden omdat bij mijn paard kreupel was, en het gaat nu echt een stuk beter!

Voeg referentie toe ›

100% natuurlijk voor mens en dier.

Alles voorradig en direct verstuurd.

Gratis verzending België vanaf € 65,-

Bel voor deskundig advies.