MSM MethylSulfonyMethaan

MSM (Methylsulfonylmethaan) voor gewrichten, kraakbeen, spieren & weerstand.
MSM voor soepele gewrichten en kraakbeen; ter behandeling van spieren na/bij het sporten; bij pijnlijke spieren; ter verhoging van de weerstand in de darmen; ter bevordering van het herstellend vermogen van de huid; voor verhoging van de algehele lichaamsweerstand.

Eigenschappen MSM Methylsulfonylmethaan
MSM (methylsulfonylmethaan) is een van nature in het lichaam voorkomende, organische zwavelverbinding. MSM wordt zowel in moedermelk als in tal van verse voedingsmiddelen (groenten en fruit) aangetroffen. Bij de voedselbereiding gaat veel MSM door verhitting en andere bewerkingen verloren, zodat de opname via de voeding vaak gebrekkig is.

Zwavel
MSM (Methylsulfonymethaan) bevat zwavel in een vorm die na inname door het organisme gemakkelijk kan worden gebruikt voor de vele biologische functies van dit element. Zwavel wordt in iedere lichaamscel aangetroffen; hoge concentraties komen onder meer voor in huid, haar, nagels, botten en gewrichten. Zwavel is onder meer nodig voor de aanmaak van keratine, een eiwit dat belangrijk is voor de conditie van huid, haar en nagels. Ook voor de vorming van het bindweefseleiwit collageen, dat onder meer in botten, gewrichtskraakbeen en huid aanwezig is, wordt zwavel gebruikt.

Daarnaast is zwavel van groot belang omdat het bijdraagt aan de noodzakelijke soepelheid van de celwand en een goede celademhaling bevordert. Zwavel maakt ook nog deel uit van uiteenlopende andere belangrijke moleculen. Daartoe behoren het hormoon insuline, het lichaamseigen antistollingsmiddel heparine en diverse anti-oxidatieve aminozuren, waaronder cysteïne en taurine.

Belangrijk is verder dat zwavel op verschillende manieren is betrokken bij de ontgifting van in het lichaam aanwezige giftige substanties. Vermeldenswaard is ook dat MSM de weerstand tegen ongunstige micro-organismen helpt verhogen.

Gewrichtsformule voor huisdieren | Met Sharkcartilage
  • Gewrichtsformule voor huisdieren
  • Met glucosamine & MSM
Vanaf €36,95 Meer info
Gewrichtsformule voor paarden | Met glucosamine & MSM
  • Gewrichtsformule voor paarden
  • Met glucosamine & MSM
Vanaf €54,95 Meer info
Voor gewricht & kraakbeen | Met glucosamine en MSM
  • Voor gewrichten & kraakbeen
  • Met glucosamine & MSM
Vanaf €32,95 Meer info

100% natuurlijk voor mens en dier.

Alles voorradig en direct verstuurd.

Gratis verzending België vanaf € 65,-

Bel voor deskundig advies.