Alle producten: Paarden

Mok behandelen bij paarden en pony's.

Mok bij paarden en pony’s effectief behandelen.
Mok bij paarden en pony’s is een verzamelnaam voor verschillende huidaandoeningen aan de onderbenen en waarvan de droge mok wel de bekendste is. Een paard kan kloven in de kootholte krijgen. De kootholte is de zichtbare holte aan elk been, net boven de hoef. Het is de plaats waar het pijpbeen stevig aan de beweeglijke botten van de hoef wordt verbonden door middel van een gewricht. Het is in veel gevallen een hardnekkige aandoening die goed behandeld dient te worden.

Vocht, korsten, vuil & kloven.
Mok wordt meestal veroorzaakt door vocht, urine en vuil in de stal. Een andere oorzaak is het te vaak wassen van de benen met zeep. Hierdoor verdwijnt de natuurlijke vetlaag (talg) van de huid en wordt deze droog en vormen er zich kloven. De opengesprongen huid is dan weer toegankelijk voor allerlei ziektekiemen en kunnen er zich allerlei infecties voordoen. Is dit het geval, dan ontstaat er natte mok. Uit de kloven komt dan vocht en als dit opdroogt vormt het dikke korsten op de pijnlijke plekken. Loopt een paard lekker buiten in fris gras, dan vallen de korsten er op een gegeven moment af en is de plek genezen. Staat het paard daarentegen in een natte stal, dan zal de besmetting weer snel toeslaan en moet het dier van voren af aan weer behandeld worden.

Paarden met een schurftaandoening.
In sommige gevallen is er zowel mok als een schurftaandoening op dezelfde plek aanwezig, dat het lijkt alsof het één aandoening is die maar niet over wil gaan. Paarden met dit ongemak staan veel te schuren en te stampen. Na behandeling blijft de huid geïrriteerd en schilferig. Wanneer je door hebt dat je ook met schurftmijten te doen hebt, kun je de behandeling ook op dit ongedierte richten bijvoorbeeld met Herbal Equi Spray.

Behandeling.
De plekken moeten zo snel mogelijk behandeld worden voordat het zich uitbreid en zelfs bloedvergiftiging kan veroorzaken. Smeer de plek bij je paard of pony met Sensipharm Mokzalf meerdere malen in. Zorg voor een droge stal. Gebruik zaagsel in plaats van stro. Zaagsel neemt het vocht beter op. Houdt de benen van je paard goed droog.

Sensipharm Mokzalf - Paard
Download etiket

Sensipharm Mokzalf - Paard

Mokzalf voor paarden | Bij natte & droge mok!
€ 16,95 (incl.21% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Sensipharm Mokzalf - Paard1€16,95€16,95
Sensipharm Mokzalf - Paard2€16,95 €16,75€33,50
Sensipharm Mokzalf - Paard3€16,95 €16,55€49,65
Sensipharm Mokzalf - Paard5€16,95 €16,25€81,25

Mokzalf voor paarden, bij natte & droge mok!
Doeltreffende mokzalf voor paarden, effectief bij ernstige (zowel natte als droge) mok met antiseptische werking. Sensipharm Mokzalf reinigt en heelt effectief de fijngevoelige huid in de kootholte van het paard, wanneer het roodheid, vochtigheid of blaasjes vertoond of in een later stadium wanneer er korsten en kloven zijn ontstaan.

Mokzalf voor paarden | Bij natte & droge mok!

Mok, kloven, korsten, roodheid, blaasjes in de kootholte.

Ingrediënten

Petrolatum, Lanolin, Zinc Oxide, Pix, Tocopherolacetate (Vit. E)

Waarschuwing

Geen

Gebruik

Dagelijks inwrijven met een voldoende hoeveelheid zalf.

Verpakking

300 gram

Ook interessant:

Laatste reviews:

Sacha
Na een week smeren alle korsten en plekken weg. Superzalf. Hadden echt alles al gepro.. Lees meer..
P. Rijsdijk
Gebruik de zalf nu een week voor hardnekkige droge mok en het gaat goed vooruit. Wel.. Lees meer..
D. Snoek
Topzalf! De mok bij mijn paard was door geslagen naar boven. Naar 2 weken intensief g.. Lees meer..
Alle reviews
Sacha
Na een week smeren alle korsten en plekken weg. Superzalf. Hadden echt alles al geprobeerd en van de winter een hele batterij aan medicatie gehad omdat de mok naar boven was geslagen. De mok bleef steeds aanwezig. Dus was heel blij verrast dat na een week al zijn korsten als sneeuw voor de zon verdwenen.
P. Rijsdijk
Gebruik de zalf nu een week voor hardnekkige droge mok en het gaat goed vooruit. Wel lastig te verwijderen, tips daarvoor zouden een welkome aanvulling zijn op de gebruiksaanwijzing.
D. Snoek
Topzalf! De mok bij mijn paard was door geslagen naar boven. Naar 2 weken intensief gebruiken, is mijn paard er bijna vanaf! Het enigste na deel is, dat je het heel moeilijk van je handen en dus ook van het been af te halen, om het te verschonen.
Mevr. Stephanie
Uitstekende zalf, echt aan te raden. Mijn paard heeft zomermok, en sukkeld hier mee sinds Augustus, ik heb al meerdere producten uitgeprobeerd, zonder veel effect. na 2 weken te behandelen met deze zalf is de mok voor 3/4 verwijderd. De zalf is wel heel vettig en moeilijk te verwijderen, maar dit is maar een miniem minpunt tegenover de resultaten.
Mevr. de Waal
Met dit natte weer kunnen onze paarden echt niet zonder Sensipharm's mokzalf. We gebruiken het nu al ruim 5 jaar en vinden het zeer prettig in gebruik! Een echte aanrader!
Mevr. Ellie
Verschillende producten voor mok geprobeerd, maar ons paard reageerde toch het beste op deze Mokzalf. Ze heeft bij nat weer erg snel last van erge mok dus smeren we gewoon heel de herfst en winter door. Dan is er niets aan de hand.. Groetjes, Ellie
Mevr. den heijer
had zalf van de DA gehad voor de mok van mijn merrie. Kreeg voornamelijk allemaal korsten en een kloof die niet dicht wou. Heb nu 1 week de mokzalf gebruikt en het resultaat is verbluffend. Helemaal weg.
Dhr. Leijtens
Mokzalf was makkelijk aan te brengen bij ons paard, en werkte meteen goed in. We zagen ook vrij snel resultaat.
Mevr. M. Kusters
Ons paardje liep al een tijdje rond met ernstige mok. Sinds 2 weken bezig met Sensipharm Mokzalf en het is al bijna weg! Dit in tegenstelling tot andere mok producten/zalven die we geprobeerd hebben. Echt Super!!!

Voeg referentie toe ›

100% natuurlijk voor mens en dier.

Alles voorradig en direct verstuurd.

Gratis verzending België vanaf € 65,-

Bel voor deskundig advies.