Alle producten: Huisdieren

Incontinentie bij honden.

Incontinentie bij honden.
Incontinentie, ofwel urineverlies bij honden is voor zowel jou als eigenaar , maar ook voor de hond een vervelende situatie.

Urineverlies kan actief (bewust) of passief (onbewust) optreden:
Bij actief/bewust urineverlies neemt de hond bewust de plashouding aan en plast op de verkeerde plaats en/of tijdstip. De belangrijkste oorzaken zijn: ziektes (nierproblemen, suikerziekte) of medicatie waardoor de blaas sneller vol is en je hond meer moet plassen. Bij een blaasontsteking is de aandrang soms zo hoog, dat je hond simpelweg niet een paar uur op kan houden.

Maar ook gedragsproblemen zoals dominantie, verlatingsangst en verveling kunnen oorzaken zijn voor actief urineverlies. bij passief/onbewust urineverlies heeft jouw hond het zelf niet door dat hij urine verliest, maar hij merkt wel de gevolgen ervan: een natte mand ’s ochtends, druppelsverlies tijdens het spelen. Een slecht werkende sluitspier is de meest voorkomende oorzaak van onbewust urineverlies. Het afsluiten van de urinebuis verloopt volgens een ingewikkeld proces en wordt via de sluitspier (sfincter) in gang gezet. Als de sluitspier zich onvoldoende kan aanspannen, vindt ongecontroleerd urineverlies plaats. Daarnaast kunnen ook neurologische problemen (rugklachten, trauma), aangeboren afwijkingen of gedeeltelijke verstopping van de urinewegen de oorzaak zijn van ongecontroleerd urineverlies. De medische term voor passief/onbewust urineverlies is urine-incontinentie. Dit komt meer voor bij teefjes, maar het kan ook bij de reu voorkomen.

Kenmerken incontinentie (urineverlies) bij honden
Urineverlies treedt vaak op tijdens het (zijdelings) liggen en meestal tijdens de slaap. Wanneer de vacht en huid vaak met urine bevochtigd worden, kunnen ook vachtverkleuring en huidirritaties optreden.

Welke honden lopen meer risico op incontinentie?
Grotere rassen (voornamelijk + 20kg), gesteriliseerde teefjes, honden met overgewicht, honden ouder dan vijf jaar.

Wat te doen bij een hond die last heeft van incontinentie / urineverlies?
Een juiste diagnose is zeer belangrijk. Ga daarom naar je dierenarts voor een onderzoek en neem alvast wat vers opgevangen urine mee. De dierenarts zal een aantal vragen stellen, je hond onderzoeken en de urine nakijken. Indien er geen afwijkingen gevonden worden, is de diagnose urine-incontinentie door verminderde sluitdruk van de urinebuis waarschijnlijk.

Gelukkig worden er goede resultaten behaald met Sensipharm’s Chinese kruiden formule Inconti Stop voor honden. Deze veilige formule geeft vaak al binnen korte tijd (ongeveer 2 weken) maar vooral op langere termijn (na 6 tot 8 weken) een duidelijke verbetering omdat de sluitspier wordt versterkt. 

Inconti Stop - Hond
Download etiket

Inconti Stop - Hond

Incontinentie formule voor honden | Versterkt de blaasspier
€ 39,95 (incl.21% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Inconti Stop - Hond1€39,95€39,95
Inconti Stop - Hond2€39,95 €38,95€77,90
Inconti Stop - Hond3€39,95 €37,95€113,85
Inconti Stop - Hond5€39,95 €36,95€184,75

Incontinentie formule voor honden op basis van Chinese kruiden.
Inconti Stop bevat een uitgebalanceerde mix van geconcentreerde Chinese kruiden speciaal voor sterke blaasspieren bij vooral oudere honden. Deze blaas formule is veilig en mild in gebruik en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Let op dat het versterken van de blaasspier enkele weken nodig heeft. 

Plas formule voor honden | Helpt bij het ophouden van de urine

Incontinentie, urineverlies, druppelen. 

Ingrediënten

Alpina fruit, Cuscuta, Dioscorea, Lindera, Rubus, Schisandra, Cornus, Dragon bone, Astragalus, Psoalea en binder.

Allergie-informatie

Inconti Stop bevat geen allergenen.

Analytische bestanddelen

Ruwe as 9,8%, Ruw vet 0,6%, Ruw eiwit 4,2% en Ruwe celstof 14,4%.

Gebruik

Inconti Stop mag aan alle huisdieren gegeven worden, van alle leeftijden, dus ook aan puppy’s en kittens. Voor huisdieren wordt aangeraden om gemiddeld 0,5 tablet a 1000 mg. per 5 kilo lichaamsgewicht oraal te geven. Dus een hond van bijv. 25 kilo, krijgt 2,5 tabletje. Bij het gewenste resultaat na bijv. 1 à 2 weken kan de dosering verlaagd worden. De tabletjes hebben geen aparte smaak of geur, en kunnen zo uit de hand gegeven worden, of 'verstopt' worden in iets lekkers, of door het voer.

Verpakking

Hersluitbaar gripzakje met 90 tabl. à 1000 mg. Dit product zit in een speciale verpakking die door de brievenbus kan. U hoeft dus niet thuis te wachten op de pakketdienst.

Natuurproduct

De samenstelling van deze blaassformule is altijd gelijk, maar omdat het een natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak variëren. Het is natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel.

Voedingssupplement

Inconti Stop is een aanvullend diervoeder, zijnde een voedingssupplement.

Kwaliteit

We hebben veel aandacht gestoken in het ontwikkelen van onze eigen Chinese kruiden supplementen. Samen met specialisten en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De samenstellingen zijn uitgebalanceerd, zodat de verschillende ingrediënten die in een product zitten, elkaars gunstige invloed ondersteunen.

Vanzelfsprekend voldoen onze producten aan alle eisen van de Warenwet en worden ze gemaakt door erkende farmaceutische bedrijven. Deze voldoen eveneens aan alle wetgeving en mogen daarom de bijbehorende kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC voeren. Zoals gebruikelijk worden ze ook regelmatig door de overheid gecontroleerd om de kwaliteitsstandaard hoog te houden.

Ook interessant:

Laatste reviews:

Moon
Inconti Stop voor hond: zeer effectief en erg blij mee. Inmiddels een 2e bestelling I.. Lees meer..
Erwin de Gooijer
Na de sterilisatie van mijn hond begon ze incontinent te worden en bleef zeuren dat z.. Lees meer..
Esme
De incontinent pillen besteld. Mijn hondje heeft totaal geen last meer van lekken! Be.. Lees meer..
Alle reviews
Moon
Inconti Stop voor hond: zeer effectief en erg blij mee. Inmiddels een 2e bestelling Inconti Stop gekocht, dit maal voor paard (onze hond is 50kg), op advies van Sensipharm. Omdat Inconti Stop goed werkt, ook Joint Renew Plus (paard) gekocht. Onze hond is nogal groot, staat soms wat moeilijk op en loopt zo en af toe wat lastig (vooral na veel gejakker in de bossen). We hopen dat dit net zo goed aanslaat als Inconti Stop. Ze gebruikt dit echter nog te kort om een beoordeling te kunnen geven.
Erwin de Gooijer
Na de sterilisatie van mijn hond begon ze incontinent te worden en bleef zeuren dat ze uit moest. Door het blijven druppelen stonk ze ook vaak naar urine. Na een beetje speurwerk via google kwam ik op deze site terecht. Dacht baat het niet schaad het ook niet. Direct bestelt en de volgende dag al in huis. Na het gebruik van 2 dagen is het druppelen gestopt en het voornaamste de urine geur rond mijn hond is weg, super tevreden. Het zeuren om uitgelaten te worden is ook minder geworden.
Esme
De incontinent pillen besteld. Mijn hondje heeft totaal geen last meer van lekken! Bedankt ! Als het op is bestel ik opzeker weer.
Siemons
Na 2 dagen inconti stop gebruikt te hebben merkte ik al verbetering, na 2 dagen nog wel een terugval maar al met al is het urineverlies een stuk minder geworden, ik heb een beagle van 13 jaar oud
Rosa
Ook mijn hond verloor urine na sterilisatie, kreeg hiervoor een hormoontabletje daar wilde ik vanaf. Nu al een tijdje inconti stop en zie geen urine vlekken meer op tapijt. En is droog.
Viviane
Dit product werkt fantastisch, na twee dagen had mijn border-collie geen urineverlies meer! Bedankt!
Hellen
Ons gesterilliseerde teefje van 2jaar heeft het meest last van incontinentie na het wandelen naast de fiets. Ze heeft energie voor tien, maar na het fietsen is ze heerlijk moe...met als gevolg dat ook haar sluitspier van de blaas volledig ontspant. We hebben hierdoor een poos niet met haar gefietst, maar we merken dat ze het gewoon echt nodig heeft als uitlaatklep. Vorige week het fietsen weer opgepakt. Minder ver dan vroeger. Vooral het lekken niet willen bevorderen. Helaas, bij thuiskomst lekte ze de uren daarna twee handdoeken vol. Deze pillen besteld, op goed geluk! Wij merkten direct resultaat. Door het fietsen druppelde ze de dagen erna (gestopt met fietsen na die ene dag) nog steeds na...na de pillen was dit gelijk over. Na vier dagen pilllen, als proef op de som onze route gefiets. Minimaal. Ze heeft wel een kleine lekkage gehad, maar dat was nog geen 20% van wat ze anders liet lopen...en we waren nog maar vier dagen bezig. We hebben de pillen nu een week en ik ben enorm tevreden. De dosering doen we pas lager als we merken dat ze volledig droog blijft na het fietsen, dus voorlopig zitten wij op 2,5pil per dag.
anne
mijn hond van 12jr plaste te pas en te onpas, zelfs als hij stond te eten. Begonnen met incontistop en vanaf dag 1 niet meer binnen geplast. krijgt elke dag 1 tbl (begonnen met 2.5 eerste 2 wkn) echt geweldig!!
Henny
Werkelijk geweldig na 2 dagen al droog. En dat met veilige middelen. Ben er heel blij mee.
Marielle Klink
Op aanraden van de dierenarts moest ik tabletten gaan geven aan onze hond. Voor incontinentie, maar had vervelende bijwerkingen. Ik ben gaan zoeken en kwam dit tegen. Inconti Stop, halve tablet voor 5 kg. En na 1,5 week is ze droog 's ochtends. Fijn voor haar en voor ons, werkt prima dus!
Johan M.
Ons hondje verloor urine in steeds ergere mate. Dit heeft ze na sterilisatie altijd al in zeer minimaal gehad, maar nu ze ouder is (10 jaar) werd het steeds erger. Eerst alleen bij blaffen of niezen maar op een gegeven moment ook gewoon in haar slaap. Of als ze ontspannen op onze schoot lag. Het begon steeds erger te worden. Na ongeveer twee weken merkten we al verschil. Nu laat ze alleen nog een enkel druppeltje vallen als ze blaft en haar blaas vol is. Een groot verschil dus! Heel erg tevreden het probleem is voor 95 % verbeterd! We blijven het haar dus geven.
Mira
Na 2 dagen al resultaat! Geen urineverlies meer en is heel levendig. Hondje wilt veel vaker spelen en houdt wandelen buiten veel langer vol. Zeer tevreden!

Voeg referentie toe ›

100% natuurlijk voor mens en dier.

Alles voorradig en direct verstuurd.

Gratis verzending België vanaf € 65,-

Bel voor deskundig advies.