Alle producten: Paarden

Hoefkatrol bij paarden

Wat is hoefkatrol ontsteking bij paarden?
Hoefkatrol is een soort artrose, een overmatige slijtage van de achterkant van het straalbeen en de diepe buigpees die er overheen loopt. Omdat door de overmatige slijtage de buigpees direct over het bot schuurt ontstaat er een chronische ontsteking, een ontsteking die pijnlijk is en die, wanneer de oorzaak van de slijtage niet wordt verholpen, uiteindelijk leidt tot vernietiging van het hoefkatrol.

Een paard met hoefkatrol ontsteking loopt kreupel, het durft de voet niet goed neer te zetten en vertoont vaak ook een verkorte pas. Het been is niet dik en warm en met rust gaat het even iets beter, waarna het paard al snel weer kreupel gaat lopen. Vaak is er een voorgeschiedenis van frequenter struikelen, intermitterend manken, verbetering na rust en uitgesproken stramheid 1 dag na het werk. Meestal zijn beide voorbenen aangetast, de een erger dan de andere. Langzaam aan verandert de voet van vorm zodat bij chronische gevallen de voet smal en steil wordt. Vervolgens kunnen röntgenfoto’s aangeven hoe de hoef er van binnen uit ziet en wat de mate van de hoefkatrolontsteking is.

Mogelijke oorzaken hoefkatrol.
Erfelijke factor: deze vererft smalle en steile hoeven. Smalle hoeven hebben een kleiner oppervlakte waardoor druk per eenheid van oppervlakte groter is, en er een groter risico op kneuzingen bestaat. Deze kneuzingen kunnen de oorzaak zijn van degeneratieve veranderingen in de hoef.
Trauma: bij paarden die onderhevig zijn aan herhaaldelijk trauma vergroot de kans op hoefkatrol. Vooral bij paarden die op harde en oneffen bodem moeten werken, paarden die veel moeten springen of paarden die erg hard werken aan hoge snelheden.
Bekapping: door het slecht bekappen en beslaan van hoeven ontstaan standafwijkingen of worden bestaande standafwijkingen benadrukt. Zo worden bij paarden met steile koot vaak de hielen een flink stuk ingekort. Hierdoor ontstaat een stand waarbij de diepe buigpees een grotere druk uitoefent op het straalbeen en er een gebroken hoef-kootbeenas ontstaat.
Lage versenen: paarden met lage versenen worden ook aangegeven als een factor die de kans op hoefkatrol doet vergroten. Deze standafwijking geeft een achterwaartse gebroken hoef-kootbeenas waardoor er een permanente uitrekking van het hoefgewricht ontstaat en er grotere krachten op de LSC (ligamente sesamoidea collateralia) en de diepe buigpees inwerken. Een derde gevolg is dat de teen steeds eerst in contact met de bodem komt.
Ouderdom: bij sommige paarden die jarenlang zwaar werk hebben verricht, ontstaat een onregelmatige of slechte bloedtoevoer naar het straalbeen. Hierdoor ontstaat demineralisatie van het straalbeen.
Economische factor: Veel paarden worden heel vroeg ingereden om vervolgens heel veel te eisen van zo'n jong paard, alleen om er winst van te kunnen maken. Het paard moet volgroeid zijn voordat er hoge eisen aan het mogen worden gesteld. Daarnaast kan te weinig beweging ook een factor zijn. Een paard is een loopdier. Dus 23 uur op stal en 1 uurtje flink werken kan nooit goed zijn.

Behandeling hoefkatrol.
Naast goede (natuurlijke) bekapping en voldoende beweging is het voedingssuplement Joint Renew Plus op basis van Glucosamine, Chondroitine, MSM en vitamine C een goede ondersteuning bij Hoefkatrolontsteking.

Joint Renew Plus - Paard
Download etiket

Joint Renew Plus - Paard

Gewrichtsformule voor paarden | Met glucosamine & MSM
€ 60,95 (incl.9% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Joint Renew Plus - Paard1€60,95€60,95
Joint Renew Plus - Paard2€60,95 €58,95€117,90
Joint Renew Plus - Paard3€60,95 €56,95€170,85
Joint Renew Plus - Paard5€60,95 €54,95€274,75

Joint Renew Plus is zeer effectief bij:
Artrose, artritis, slijtage aan gewrichten en kraakbeen.

Gewrichtsformule voor paarden.
Veilig en natuurlijke gewrichtsformule voor paarden en pony's op basis van zeer hoogwaardige natuurlijke ingrediënten zoals MSM, Glucosamine, Chrondoitine en Vitamine C. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen en de botten.
Joint Renew Plus is de ideale combinatie van glucosaminesulfaat met chondroïtinesulfaat, MSM en vitamine C en is geschikt voor paarden en pony's van alle leeftijden.

Onze Glucosamine en Chondroitine zijn afkomstig uit haaienkraakbeen voor de beste kwaliteit en meest optimale opname door het lichaam!

Tip: Bij stramme beweging en gewrichten is het raadzaam is om vaak met het paard te stappen of rustig te draven. Met name rechtlijnige bewegingen zijn goed om de gewrichten soepel te houden. Snel draaien, korte bewegingen en abrupt stoppen wordt afgeraden. Dit vormt vaak een te grote belasting voor de gewrichten van uw paard of pony.

Gewrichtsformule voor paarden | Met glucosamine & MSM

Artrose, artritis, slijtage aan gewrichten en kraakbeen.

Ingrediënten

Glucosamine, Chondroitine, MSM en Vitamine C.

Allergie-informatie

Joint Renew Plus bevat vis.

Analytische bestanddelen

Ruwe as: 18,3% Ruw vet: 0,3% Ruw eiwit: 22,1% Ruwe celstof: 11,8%.

Waarschuwing

Niet gebruiken bij dracht, letsel of postoperatief.

Gebruik

Paarden en Pony's: 1 tot 2 maal daags 3 tot 6 tabletten oraal, afhankelijk van gewicht en conditie.

Voor een gemiddeld paard raden we aan te starten met 8 tabletjes per dag. Wanneer er duidelijk verbetering zichtbaar is dan kunt u per week 1 tabletje per dag minder geven. Sommige paarden hebben voldoende aan een kuur van 1 a 2 potten, terwijl andere het alleen goed blijven doen op een lagere onderhoudsdosering. Vooraf is dit helaas niet goed in te schatten.

Verpakking

Hersluitbaar gripzakje met 180 tabl. à 1000 mg. Dit product zit in een speciale verpakking die door de brievenbus kan. U hoeft dus niet thuis te wachten op de pakketdienst.

Natuurproduct

De samenstelling van deze gewrichtsformule is altijd gelijk, maar omdat het een natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak variëren. Het is natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel.

Voedingssupplement

Joint Renew Plus voor paarden is een aanvullend diervoeder, zijnde een voedingssupplement.

Kwaliteit

We hebben veel aandacht gestoken in het ontwikkelen van onze eigen Chinese kruiden supplementen. Samen met specialisten en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De samenstellingen zijn uitgebalanceerd, zodat de verschillende ingrediënten die in een product zitten, elkaars gunstige invloed ondersteunen.

Vanzelfsprekend voldoen onze producten aan alle eisen van de Warenwet en worden ze gemaakt door erkende farmaceutische bedrijven. Deze voldoen eveneens aan alle wetgeving en mogen daarom de bijbehorende kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC voeren. Zoals gebruikelijk worden ze ook regelmatig door de overheid gecontroleerd om de kwaliteitsstandaard hoog te houden.

Ook interessant:

Laatste reviews:

Mevr. wendy mak
hallo we hebben net tehoren gekregen dat ons paard artrose heeft en loopt zeer slec.. Lees meer..
Mevr. J. Nijssen
Ik heb voor mijn paard verschillende msm en gluco supplementen geprobeerd. Op een of.. Lees meer..
Alle reviews
Mevr. wendy mak
hallo we hebben net tehoren gekregen dat ons paard artrose heeft en loopt zeer slecht voor al als ze in galop moet we willen ook dit product gaan proberen zodat ze zich ook weer wat beter kan bewegen ze heeft momenteel een kuur van 10 dagen van de DA gekregen maar we willen toch wat goed voor erna hebben het is toch je alles ik hoop dat ze er veel baat bij gaat hebben momenteel doen we 2x perdag stappen 10 minuten gr mvr .Mak
Mevr. J. Nijssen
Ik heb voor mijn paard verschillende msm en gluco supplementen geprobeerd. Op een of andere manier heb ik het gevoel dat Joint Renew Plus van Sensipharm beter wordt opgenomen dan de rest. Ik vind het sowieso fijner om tabletjes te geven in plaats van poeders, omdat dit beter doseerbaar is. Er zit ook geen nare luchtjes aan dus mijn paardje eet het zo uit de hand, We geven het nu al een paar maanden omdat bij mijn paard kreupel was, en het gaat nu echt een stuk beter!

Voeg referentie toe ›

100% natuurlijk voor mens en dier.

Alles voorradig en direct verstuurd.

Gratis verzending België vanaf € 65,-

Bel voor deskundig advies.