Diarree bij huisdieren

Diarree behandelen bij honden en katten.
Diarree bij honden en katten kan op verschillende manieren ontstaan. Het water opnemend vermogen van de blinde darm en de dikke darm kan verminderd zijn, door bijvoorbeeld een ontsteking van het darmslijmvlies, of er wordt te veel water vastgehouden of juist aangetrokken. Ook de beweeglijkheid (mobiliteit) van het darmkanaal kan verstoord zijn, waardoor de tijd waarin afvalstoffen opgenomen kunnen worden, te kort is. Aantasting van alleen het slijmvlies van de dunne darm geeft meestal ’slappe faeces’, omdat het extra vocht dat vanuit de dunne darm in de dikke darm terecht komt, onvoldoende door de dikke darm wordt opgenomen.

Te losse stoelgang kan men indelen in 2 groepen. Bij dunne darm diarree heeft de hond of kat 5 of meer keren per dag ontlasting en vermagert soms. Bij dikke darm diarree heeft het huisdier zelfs 10 keer per dag ontlasting en vertoont tenes. Tenesmus is het pijnlijk en vaak onproductief persen op de ontlasting of nadat er ontlasting is geproduceerd. In beide gevallen kan de diarree gepaard gaan met een verhoogde flatulentiefrequentie (winderigheid) het eten van gras, braken, buikpijn, en vaak kan men de darmgeluiden zonder fonendoscoop horen.

Uitdroging van het dier.
Hoe langer en hoe vaker het de hond of kat last heeft, hoe groter de kans is dat het dier uitdroogt, net als een brakende hond of kat zal het dier veel vocht en elektrolyten (vooral kalium) verliezen. Darminhoud is basisch die tijdens een heftige langdurige losse stoelgang gaan deze basen verloren en zal de PH van het bloed dus zuur worden, men spreekt dan van acidose.

Maag-darm formule | Effectief & 100% natuurlijk
  • Formule voor maag & darmen
  • Bij diarree, braken & vermagering
Vanaf €18,50 Meer info
Maag-darm formule | Effectief & 100% natuurlijk
  • Formule voor maag & darmen
  • Bij diarree, braken & vermagering
Vanaf €36,95 Meer info

100% natuurlijk voor mens en dier.

Alles voorradig en direct verstuurd.

Gratis verzending België vanaf € 65,-

Bel voor deskundig advies.