Alle producten: Paarden

Dazen bij paarden

Wat zijn dazen, en waarom zijn bijten ze paard en ruiter?
Dazen worden ook wel paardenvliegen, steekvliegen, bremzen, blindazen of blinde dazen genoemd. Dazen of paardenvliegen behoren tot de familie van de bloedzuigende tweevleugelige insecten. Er zijn verschillende soorten dazen maar de meest gekende is de regendaas. 

Waarom steken dazen en hoe gaan ze te werk?
De mannetjesdaas eet nectar maar de vrouwtjes hebben bloed nodig om de eitjes te laten rijpen. Hierdoor komt het dat bij warm, zwoel en windstil weer de vrouwtjes dazen paarden, koeien en mensen gaan bijten en bloed gaan zuigen. De vrouwelijke dazen zoeken hun paard of ruiter aan de hand van uitgeademd koolstofdioxide, beweging, warmte en geuren zoals zweet. Dazen zouden een voorkeur hebben voor donkere kleuren. De dazenbeet is duidelijk voelbaar omdat hun snuit bestaat uit een aantal mesjes waarmee ze de huid opensnijden. Door deze mesjes is het zelfs mogelijk om door dunne kleding te bijten.
Om tijd te hebben om het vrij gekomen bloed op te zuigen, zodat het bloed niet direct kan stollen, vermengen ze het met speeksel. Het is vooral dit laatste dat het opzwellen van de huid en de jeuk veroorzaakt.
Vooral dieren en mensen die allergisch zijn aan insectenbeten kunnen nogal wat hinder ondervinden van een dazenbeet.

Tips om dazen te bestrijden voor paard en  ruiter.
De ruiter kan bij de apotheker allerlei insectenwerende gels of sprays kopen. Smeer je in vooraleer je op stap gaat. Draag een shirt met lange mouwen, liefst van een niet te dunne stof en van een felle, lichte kleur (een fluo verkeersvestje kan hiervoor in aanmerking komen). Voor het paard zijn er zeer effectieve geursprays op de markt zoals Sensipharm's Herbal Equi Spray.

Herbal Equi Spray
Download etiket

Herbal Equi Spray

Vliegenspray voor paarden | Bij oa vliegen, horzels & muggen
€ 15,95 (incl.21% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Herbal Equi Spray1€15,95€15,95
Herbal Equi Spray2€15,95 €15,50€31,00
Herbal Equi Spray3€15,95 €14,95€44,85
Herbal Equi Spray5€15,95 €14,50€72,50

Beschermende vliegenspray voor paarden.
Speciale vachtconditioner voor paarden met een natuurlijke geurneutralisator dat gedurende 6-14 uur een geurmasker vormt. Ideaal wanneer je 's zomers met je paardje in het bos wilt gaan rijden! Daarnaast verzorgt Herbal Equi Spray de huid en geeft een prachtig glanzende vacht.

Herbal Equi Spray bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten, dus niet giftig en milieuvriendelijk!

Geurspray voor paarden | Beschermt en verzorgt

Zeer effectief bij vliegen, muggen, horzels, dazen en andere ectoparasieten.

Ingrediënten

De ingredienten zijn o.a. Aloe Oil, Oil of Citronella, Mint & Oil D'Limonene.

Gebruik

Het te behandelen gebied schoon en droog maken. Schudden voor gebruik. Pompje openen. Gericht sprayen op het te behandelen gebied.

Verpakking

500 ml

Ook interessant:

Laatste reviews:

Mevr. schwegler
super gebruik het voor mijn paard scheelt een stuk met vliegen en dazen, van andere v.. Lees meer..
Mevr. Annerie
Wanneer ik Herbal Equi Spray gebruik hebben ik en mijn paardje bijna heel de dag geen.. Lees meer..
Mevr. Loes D.
Horzel en vliegen blijven mooi op afstand, werkt goed!
Alle reviews
Mevr. schwegler
super gebruik het voor mijn paard scheelt een stuk met vliegen en dazen, van andere vliegensprays krijgt ze opgezette klieren van deze niet
Mevr. Annerie
Wanneer ik Herbal Equi Spray gebruik hebben ik en mijn paardje bijna heel de dag geen last van vliegen, horzels en dazen. Ik heb ondertussen een hoop vliegensprays geprobeerd, maar dit werkt voor mij toch wel het beste.
Mevr. Loes D.
Horzel en vliegen blijven mooi op afstand, werkt goed!
Mevr. Joyce van Oosten (Para Equestrian amazone)
De Sensipharm Herbal Equi insectenspray is handig in het gebruik door de vorm en het formaat van de flacon, heeft een frisse geur en blijft lang werken, zelfs tijdens zware training en een bezweet paard blijven de insecten op een afstand! Nu ben ik een maand verder en ben zeer tevreden over de producten, ik blijf ze gebruiken!
Dhr. Ad
Hoi, ik gebruik de spray bij mijn duiven tegen bloedluis. Ik sta er van versteld hoe snel de luis verdreven wordt. Erg zuinig in gebruik, en het ruikt nog goed ook :-) Volgende keer toch maar de navulling bestellen. Groet, Adje
Mevr. Bookelaar
Vooral nu de zomer eraan komt en we weer lekker met de paardjes de bossen in gaan toch maar de Herbal-Equi-Spray geprobeerd. Er zijn veel vliegensprays op de markt en maakt de keuze soms erg lastig, maar deze werkt dus wel echt goed! Het lijkt wel of mijn paardje koeler blijft, en ze gaat er ook nog mooi van glanzen! Fijn spul!

Voeg referentie toe ›

100% natuurlijk voor mens en dier.

Alles voorradig en direct verstuurd.

Gratis verzending België vanaf € 65,-

Bel voor deskundig advies.