Alle producten: Paarden

Agressie bij paarden

Agressie bij paarden.
Het liefste paard kan ineens omslaan in een agressief monster en hard van zich af slaan. De woede kan gericht zijn op een ander paard, maar ook op de ruiter.
Een paard is een vluchtdier, daarom is in de natuur is wegrennen bij gevaar de eerste reactie. Pas als wegrennen geen optie is kan het paard agressie worden, en gaat het in de aanval. Meestal gebeurt dat via kleine signalen. Als de boodschap niet duidelijk genoeg is, worden de signalen groter. Voor je het weet draaien de oren niet alleen een keertje naar beneden of zwiept er een staart, maar wordt er een achterbeen opgetild of gebeten.

Verschillende oorzaken bij het ontstaan van agressie bij paarden.
Pijn.
Loopt hij kreupel of ligt er een slecht passend zadel op de rug? Of heeft je paard ergens een wondje?
Angst. Dwing je je paard ergens langs waarvan hij eerder is geschrokken? Singel je heel plotseling aan waardoor je paard schrikt?
Verveling. Een paard dat het grootste deel van de dag in een stal wordt opgesloten is afhankelijk van ‘zijn’ mens. Als die ook nog eens langsloopt zonder om te kijken is schoppen tegen de stal een logische reactie. Het levert misschien een snauw op, maar ook dat is aandacht.
Dominantie. Sommige paarden zijn graag de baas en willen de hoogste plaats in de rangorde. Maar jij bepaalt waar je paard naartoe gaat en wilt niet dat je paard als een ongeleid projectiel over het wedstrijdterrein rent. Voor je het weet heb je een continue discussie over het leiderschap.
Territoriaal gedrag. Een paard dat opgesloten staat op stal kan die stal als zijn terrein beschouwen. Iedereen die onaangekondigd binnenstapt wordt als indringer beschouwd.
Ziekte. Tumoren kunnen ervoor zorgen dat de hormoonhuishouding van streek raakt of dat er een soort van kortsluiting ontstaat in de hersenen. Hierdoor kunnen paarden, in zeldzame gevallen, agressief gedrag vertonen.

Voorkomen en behandelen.
In de meeste gevallen is agressief gedrag een manier van aandacht trekken, probeer het dan te negeren. Voorkom verveling, laat je paard veel buiten en geef hem veel afwisseling in het werk. Bij territoriaal gedrag is het handig om even te waarschuwen dat je de stal binnen komt lopen. Een dominant paard dat slaat naar andere paarden op wedstrijd kun je het beste een rood lintje in de staart doen, want het slaan leer je niet zomaar meer af. Grondwerk kan helpen om de rangorde tussen jou en je paard beter vast te stellen. Daarnaast kan het voedingssupplement Feelings Control veel uitkomst bieden. Speciaal ontwikkeld voor zogenaamde hete paarden.

Feelings Control - Paard
Download etiket

Feelings Control - Paard

Gedragsformule voor paarden | Bij Stress, schrikken & angst
€ 60,95 (incl.9% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Feelings Control - Paard1€60,95€60,95
Feelings Control - Paard2€60,95 €58,95€117,90
Feelings Control - Paard3€60,95 €56,95€170,85
Feelings Control - Paard5€60,95 €54,95€274,75

Gedragsformule voor paarden.
Feelings Control is een uniek rustgevend voedingssupplement voor paarden en pony's op basis van Chinese kruiden. Feelings Control is een 100% natuurlijk middel, zeer effectief zonder dat uw paard versuft! 

Feelings Control is geschikt voor paarden en pony's en mag langdurig worden gegeven. Het is geschikt voor paarden en pony's van alle leeftijden, en is ideaal bij training, wedstrijden, langdurig transport, reizen, bezoek aan hoefsmid of dierenarts, of tijdens de jaarwisseling.

Feelings Control is al ruim 30 jaar een topper binnen het Sensipharm assortiment!

Stress formule voor paarden | Zeer effectief, maar versuft niet

Stress, onrust, schrikken, angst, zenuwachtigheid en bij trauma's.

Ingrediënten

Zizyphus, Oyster Shell, Anemarrhena, Ligusticum, Polygala, Hoelen, Licorice, Binder.

Allergie-informatie

Feelings Control bevat geen allergenen. 

Analytische bestanddelen

Ruw eiwit: 4,2% Ruwe celstof: 14,4% Ruw vet: 0,6% Ruwe as: 9,8% Calcium: 6,6%

Gebruik

Paarden en Pony's: 1 tot 2 maal daags 1 tot 3 tabletten oraal, afhankelijk van gewicht en conditie.

Voor een gemiddeld paard raden we aan te starten met 8 tabletjes per dag. Wanneer er duidelijk verbetering zichtbaar is dan kunt u per week 1 tabletje per dag minder geven. Sommige paarden hebben voldoende aan een kuur van 1 a 2 potten, terwijl andere het alleen goed blijven doen op een lagere onderhoudsdosering. Vooraf is dit helaas niet goed in te schatten.

Verpakking

Hersluitbaar gripzakje met 180 tabl. à 1000 mg. Dit product zit in een speciale verpakking die door de brievenbus kan. U hoeft dus niet thuis te wachten op de pakketdienst.

Natuurproduct

De samenstelling van deze gedragsformule is altijd gelijk, maar omdat het een natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak variëren. Het is natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel.

Voedingssupplement

Feelings Control is een aanvullend diervoeder, zijnde een voedingssupplement.

Kwaliteit

We hebben veel aandacht gestoken in het ontwikkelen van onze eigen Chinese kruiden supplementen. Samen met specialisten en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De samenstellingen zijn uitgebalanceerd, zodat de verschillende ingrediënten die in een product zitten, elkaars gunstige invloed ondersteunen.

Vanzelfsprekend voldoen onze producten aan alle eisen van de Warenwet en worden ze gemaakt door erkende farmaceutische bedrijven. Deze voldoen eveneens aan alle wetgeving en mogen daarom de bijbehorende kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC voeren. Zoals gebruikelijk worden ze ook regelmatig door de overheid gecontroleerd om de kwaliteitsstandaard hoog te houden.

Ook interessant:

Laatste reviews:

Irmgard Gijsen
Vorige review was ik niet positief. 2 weken geprobeerd en deed helemaal niks. Sensiph.. Lees meer..
Anita van Rees
Je moet even geduld hebben maar dan merk je het verschil. Ik ben nu aan de 3e zak toe.. Lees meer..
Dhr. Ben
Ik heb inmiddels bijna twee potjes Feelings Contol - Paard voor Ward gebruikt. Result.. Lees meer..
Alle reviews
Irmgard Gijsen
Vorige review was ik niet positief. 2 weken geprobeerd en deed helemaal niks. Sensipharm belde mij daarop om dosering aan te passen en even door te zetten. En Wauw wat een verschil. Ik heb ander paard. Onderweg blijft t een zenuwpees maar met rijden is ze nu top. Niet meer schrikken nog af en toe spanning maar ze is nu fantastisch te rijden. Ben voor t eerst oo concours gegaan en met succes! Nu langzaam proberen iets af te bouwen.
Anita van Rees
Je moet even geduld hebben maar dan merk je het verschil. Ik ben nu aan de 3e zak toe en zie nu (pas) het verschil.
Dhr. Ben
Ik heb inmiddels bijna twee potjes Feelings Contol - Paard voor Ward gebruikt. Resultaat is geweldig, was tijdens de vakantie in Zeeland en op de trailer bijzonder rustig. Tabletten werken naar mijn menig lang door, hij is nu nog tijdens het berijden veel geconcentreerder op mij, dan op zijn omgeving. In een woord een SUPER product.
Mevr. Vermander Hilde
Geef bijna een jaar Feelings Control. En rij op strand ,met storm 8 BF. Vroeger moest ik niet buiten komen. Nu is zij (guarter) braaf.
Dhr. T. vd Heuvel
Geweldig product! Had ik veel eerder moeten geven aan mijn hengst. Mijn paard was altijd snel geirriteerd en bokkig, maar nu luistert hij veel beter, en lijkt een gelukkiger paard geworden. Bedankt!
Mevr. Carla
Mijn paard was altijd erg snel afgeleid, en moeilijk te sturen. Geef nu op aanraden van de dierenarts sinds een paar maanden Feelings Control van jullie, en het gaat echt kei goed! Ik merk dat ze er steeds minder van nodig heeft, dus ik blijf er zeker mee doorgaan.
Dhr. Bakker
Paard van 7 jaar stuk minder schrikachtig. Week of 4 in gebruik.

Voeg referentie toe ›

100% natuurlijk voor mens en dier.

Alles voorradig en direct verstuurd.

Gratis verzending België vanaf € 65,-

Bel voor deskundig advies.